2024. június 30., vasárnap

Amber Smith-Amilyen most vagyok-Amilyen akkor voltam 2.

Imádtam a folytatást és az egész könyv hangulatát. Biztos, hogy egyszer újra fogom olvasni. Jó volt látni, hová fejlődnek a karakterek és gyönyörűen voltak ábrázolva az érzelmek is.

Az első részről:

https://olvasnielmeny.blogspot.com/2024/06/amber-smith-amilyen-akkor-voltam.html
 

A gimiben Edennek és Joshnak nem sok esélyük volt a boldogságra. Mindketten szörnyű traumákat cipeltek. A lány erőszak áldozata lett míg a fiú alkoholista apja miatt szenvedett. Most mindketten ugyanarra az egyetemre járnak és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Végre minden adott, hogy boldogok legyenek, de a tárgyalás és az azzal járó megpróbáltatások mégis próbára teszi a kapcsolatukat.


Méltó lezárást kapott ez a megrendítő, de szép történet. Nálam hatalmas kedvenc mind a két rész.

2024. június 25., kedd

Tracy Wolff-Hadakozás-Sóvárgás 4.


Hiába a nagy terjedelem, a cselekmény végig pörgött és nagyon sok minden történik, hogy nincs is időnk unatkozni olvasás közben. Kezdenek kiforrni a szereplők és a történet, ezáltal ez a rész sokkal jobb volt, mint a többi.

Az előző részekről:

https://olvasnielmeny.blogspot.com/2024/06/tracy-wolff-vivodas-sovargas-3.html


A Katmere Akadémia romokban, a tanulókat és a tanárokat elrabolta Cyrus. Grace és barátai kénytelenek a lehetetlennel felvenni a harcot. Csapatokat kell gyűjteniük, hogy a legveszélyesebb háborúban egyszer és mindenkorra megtörjék Cyrus rémuralmát. Rengeteg feladat áll előttük és nem győzhetnek mindenhol. Sokan elesnek, és Grace-nek meg kell birkóznia a benne levő új erőkkel is...


Kíváncsi vagyok, miről fog szólni a többi rész, mert úgy érzem minden szál szépen el lett varrva.

A következő rész címe:

Kísértés

2024. június 20., csütörtök

Amber Smith-Amilyen akkor voltam-Amilyen akkor voltam 1.

Eddig nálam ez az év olvasmánya. Tipikusan az a történet, ami még napok múlva is ott motoszkál a fejemben. Hiába fikció mégis nagyon életszerű és gyönyörűen ábrázolja azt, hogy ha egy szörnyűség történik velünk, az milyen folyamatokat indít el a lelkünkben és a tetteinkben.


Eden egy naiv fiatal tizennégy éves lány, aki éli a gondtalan mindennapjait, ám egyetlen éjszaka alatt fel kellett nőnie. Kevin, a bátyja legjobb barátja, aki egyben már szinte családtag is egy éjszaka meglepi a lányt és megerőszakolja. Eden próbálja elmondani a történteket valakinek, de nem képes rá. Teljesen kifordul önmagából és betudják ezt a kamaszkori lázadásoknak. Az édes fiatal lány most már keményen iszik és beleveti magát a bulizásba, miközben egyre lejjebb csúszik a lejtőn...


Ez a könyv nem egy tipikus könnyed ifjúsági olvasmány, ne tévesszen meg senkit a besorolása. Igazán mély és megrendítő történet, melynek már folytatása is készült.

A címe: Amilyen most vagyok


 

2024. június 15., szombat

Colleen Hoover-A szív csontjai

Nagyon jó volt a történet, de nekem mégis hiányzott valami. Olvastam már sokkal jobb CoHo könyveket, ami érzelmileg teljesen megfogott, ez most nem volt annyira ütős, de szerethető a történet és a karakterek.
 

A borzasztó gyerekkora után, ami szegénységben és nélkülözésben telt Beyah végre elérte célját. Ösztöndíjjal felvették a Penn State Egyetemre. Ám édesanyja halála mindent megváltoztat. Még két hónap, amíg elkezdődik az egyetem és ő otthon nélkül maradt. Beyah kénytelen felvenni a kapcsolatot apjával, akit alig ismer, hogy nyáron nála húzza meg magát. Nem is szeretne mást, csak, hogy gyorsan elteljen a nyár, ám a szomszédban lakó gazdag srác keresztbe húzza a számításait. Nem akar kapcsolatot, de egyre jobban vonzódnak egymáshoz, bár tudják, hogy nyár végén az ország két különböző pontján fognak élni. Megfogadják, hogy nem lesz köztük több, csak egy nyári kaland, ám a végén a múltbéli hibák utolérik őket...


Igazi nyári olvasmány, kicsit mélyebb témákkal.

2024. június 10., hétfő

Lynette Noni-A gyógyító-A gyógyító 1.

Amikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet nem értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte, aztán úgy a felénél azt vettem észre, hogy nem tudom letenni és a vége valami briliánsra sikeredett.


A fiatal tizenéves Kiva a Zalindov nevű halálbörtönben raboskodik immár tíz éve. A tábor gyógyítója és akad dolga bőven. Egy nap a Lázadó Királynőt letartóztatják és a Végzet Próbájára ítélik. A Királynő nincs olyan állapotban, hogy részt tudjon venni a megmérettetésen, így Kiva lép a helyébe önként. Senki nem érti miért vállalkozott a feladatra, hiszen a Végzet Próbáját eddig soha senki nem élte túl. A lány viszont egy titkos üzenetet kapott a a családjától, melyben az állt, hogy tartsa életben a Lázadó Királynőt bármi áron, mert már jönnek érte...


A börtönrendszerrel egy külön világot kapunk, szóval aki szereti a fantasy történeteket, azoknak szívből ajánlom.

A következő rész címe:

A ketrec
 

2024. június 5., szerda

Tracy Wolff-Vívódás-Sóvárgás 3.

Az eleje kicsit lassú volt, de azután szépen beindult a történet és végig pörgött a cselekmény. Egyre jobban tetszik a sorozat és szerintem egyáltalán nem lett elnyújtva.

Az előző részekről:

https://olvasnielmeny.blogspot.com/2024/05/tracy-wolff-vonzodas-sovargas-2.html

Grace próbál az új helyzettel megbarátkozni, de nem könnyű sem neki sem pedig a Vega testvéreknek. Ezeken felül pedig meg kell birkózniuk Cyrus haragjával is, aki folyamatos akadályokat gördít eléjük. Elkerülhetetlen a háború és csak egyetlen esélyük van arra, hogy győztesen kerüljenek ki a végén, ha megszerzik a Koronát... Viszont olyan megpróbáltatások elé néznek addig is, hogy nem biztos, hogy élve kijut mindenki...


Kellemes meglepetés volt olvasni, igazán izgalmas lett a végére és várom a folytatást, melynek címe: 

Hadakozás