2021. június 2., szerda

Judie Christie és Lisa Wingate-Megtalált életek

A könyv előzménye az Elrabolt életek, ami fiktív történet, de igaz eseményeken alapul. 1920-tól 1950-ig Georgia Tann gyerekeket adott örökbe jó pénzért. Volt, hogy fényes nappal rabolta el a gyerekeket, de olyan is volt, hogy a frissen szülő nőknek azt hazudták, hogy halva született a csecsemőjük. Nagyon befolyásos asszony volt és sok politikust és jelentős embert ismert, akik segítettek neki eltusolni ezeket az örökbeadásokat. 

Az Elrabolt életek olyan visszhangot kelt, amire az írónő sem nagyon volt felkészülve. Sorra jönnek a megkeresések különböző emberektől, akik azok az egykori csecsemők, akiket Georgia adott örökbe. A kötet tizenöt ilyen örökbefogadott történetét meséli el. Megtudjuk, hogyan szakították el ezeket a gyerekeket a családjuktól és már idősként hogyan tudtak a nyomára bukkanni az elveszettnek hitt rokonaiknak.

Nagyon megindító ez a könyv, ami teljes egészében igaz eseteket tár elénk. Most a valódi emberek szólalnak fel az elképesztő mégis igaz történetükkel. Számomra még mindig hihetetlen hogy engedhették meg ezt és hogy nem jártak jobban utána Georgia Tann dolgainak.

Az Elrabolt életek könyvről bővebben:

https://olvasnielmeny.blogspot.com/2019/09/lisa-wingate-elrabolt-eletek.html

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése