2018. június 23., szombat

Anne Frasier-A testolvasó

A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent, az úgynevezett kristálypöttyös könyvek a női pszichothrillerek sorozata.
Számomra új volt ez a műfaj, de nagyon tetszett.

Ez tipikusan az a könyv volt, amit nem lehet letenni. Szépen halad a történet és egyre jobban magába szippantja az embert. Kicsit borzongós, kicsit rejtélyes, de abszolút követhető a cselekmény.

A történet már elve erősen indít. Jude Fontaine nyomózónőt három évig tartották fogságban egy olyan kicsi cellában, amiben kis sem tudott nyújtózni. Lehetősége nyílik a szökésre és utolsó erejét összeszedve végez elrablójával. Innen kezd izgalmas lenni. Legalábbis engem teljesen beszippantott. Ki tette? Miért tette? Véletlen választották ki vagy eleve ő volt a célpont?
Miután felépül visszamegy a gyilkosságiakhoz és észreveszi, hogy tud olvasni az emberek, nemcsak az élők, hanem a holtak testéről is. Mivel az elrablása alatt csak a kínzójával érintkezett csak az ő arcvonásainak olvasása adott értelmet az életének és az tartotta életben, hogy megtanulta olvasni a férfi minden egyes gondolatát, mozdulatát. Amikor ezt a képességét feltárja új társa előtt, Uriah Ashbyv megkérdőjelezi alkalmasságát, és még Jude is elgondolkodik saját épelméjűségén. Ám amikor egy sorozatgyilkos fiatal lányokra kezd vadászni a két nyomozó kénytelen együtt működni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése