2020. április 22., szerda

Kristina McMorris-Pénzzé tett gyermekek

Egy igazi kép indította el ezt a könyvet a szerző bevallása szerint. A képen négy gyermek szerepelt, akik előtt egy tábla állt: 4 gyerek eladó. A szerző fantáziáját megragadta, hogy mi indíthatta egy anyát arra, hogy eladja a gyermekeit.

Az 1929-es gazdasági világválság után vagyunk és Ellis Reed a riporter is éppen csak meg tud élni kevéske fizetéséből. Egy nap megpillant egy nagyon szomorú jelenetet. Egy farmház lépcsőjén két gyermeket pillant meg előttük egy táblával. Két gyerek eladó! A riporter egyből előveszi a fényképezőgépét és megörökíti a jelenetet. Nem áll szándékában felhasználni a fotót egyik cikkéhez sem, de valahogy a főnöke kezébe került és írnia kell róla. A cikk olyan népszerű lett és Ellis olyan elismerést kapott, amire nem is álmodott soha. Mégis ott van a lelke mélyén egy érzés, hogy ez nem jó...Pár hónap elteltével visszamegy a farmra, hogy elvigye az adományokat, de a családot már nem találja ott. Valaki megvette a gyerekeket, de egy szörnyű félre értés történt....

Nagyon érdekes olvasmány volt. Soha nem tudhatjuk milyen okok vezérelnek embereket és soha nem szabad elsőre ítélkeznünk. Nagyon tanulságos történet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése