2023. december 5., kedd

Agatha Christie-Poirot karácsonya


Minden adott ebben a könyvben, hogy az ember kellemes hangulatba jöjjön az ünnepekre. Angliai karácsony, egy hatalmas kastélyban együtt az egész család, finom ételek... Persze az írónő gondoskodik róla, hogy felejthetetlenné tegye ezt a szép ünnepet. Én imádtam olvasni, és persze most sem tudtam megfejteni a gyilkos kilétét.


A családfő Simeon Lee karácsonyra meghívja mind a négy fiát és annak feleségeit ünnepelni. Az öreg nem a jó szívéről volt híres, így hát egy páran elgondolkodnak, elfogadják-e a meghívást. Végül mindenki úgy dönt, hogy elmennek, hiszen öreg már az édesapjuk, lehet ez az utolsó karácsony együtt... Felbukkan pár meglepő váratlan vendég és amikor az érzések és a veszekedések a tetőfokára hágnak, megtörténik a rettenetes szörnyűség. A családfőt holtan találják a szobájában elvágott torokkal...

Lévén csak a család tartózkodott a kastélyban, adott, hogy közülük követte el valaki a gyilkosságot. Hercule Poirot remekül vezet minket végig a beszámolókon és a nyomozás menetén, hogy végül megtaláljuk a gyilkost, akire egyáltalán nem gondoltunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése