2019. december 30., hétfő

Ruta Sepetys-Tengerbe veszett könnyek

Egy történelmi regény, mely igaz eseményeken alapul, de a szereplők kitalált személyek.Rövid fejezetek jellemzik és váltott szemszögben ismerhetjük meg a történetet. Nekem ez egyáltalán nem volt zavaró, mert az írásmód remek. Érthető, követhető a történet.

Különböző nemzetiségű és korú emberek verődnek össze egy elhagyatott erdőben Kelet-Poroszországban. A háború már a végéhez közeledik. Florian egy titokzatos katona, aki látszólag valamit rejteget, Emilia, aki származása miatt veszélyben van és Joana, aki ápolónő és édesanyját szeretné megtalálni. Egy céljuk van, ami egyben közös. Feljutni egy hajóra, ami a szabadságba viszi őket. A kis csapatukhoz tartozik még egy idős cipész és egy kisfiú, akinek a családja odaveszett a háborúban. Egymást támogatva jutnak el Wilhelm Gustloff fedélzetére, ám ami ezután következik, arra senki nincs felkészülve. A túlélésért megy a küzdelem.

Külön tetszett, hogy nem száraz tények, hanem érzelmek szempontjából volt bemutatva a történet. Nagyon megható és elgondolkodtató, hogy a háború milyen szörnyűségeket okozott az embereknek, függetlenül a nemzetiségüktől. Csak ajánlani tudom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése