2022. július 5., kedd

William Landay-Jacob Védelmében

Komoly és megrázó nagyon a története, igazi érzelmi hullámvasút. Végre egy igazán jó könyv, ami teljesen lebilincselt az elejétől a végéig. A befejezése pedig egyszerűen hátborzongató, mikor már azt hittem minden rendben, jött egy csavar és még mindig nem tudom eldönteni, akkor most mi is az igazság.

Andy Barber köztiszteletben álló ügyész New-Englandban. Egy nap sokkoló esethez hívják ki. Egy tizennégy éves fiú holttestére bukkantak egy közeli parkban. Az áldozatot háromszor mellkason szúrták, nyomokat nem találnak és nincs gyanúsított. Az áldozatot Ben Riffkinnek hívják és kiderül, hogy egy osztályba járt Andy fiával, Jacobbal. Amikor a gyerekeket kihallgatja a rendőrség sokkoló nyomra bukkannak. Az egyik fiú látta, hogy Jacobnak vadászkése van és később az áldozat pulóveréről egy ujjlenyomatot találnak, ami szintén egyezik Jacobb ujjlenyomatával. Andy a fia letartóztatása után mindent elkövet, hogy megtámadják a bizonyítékokat...


Remek megfogalmazásban láthatjuk a tárgyalótermi munkát, az esküdtek kiválasztását, a bíró az ügyvédek munkáját. Nagyon érdekes volt látni, hogyan épül fel ez a rendszer és mégsem száraz formában tárul elénk, hanem teljesen rabul ejt és szinte faltam a lapokat. A könyvből sorozat is készült Chris Evans főszereplésével. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése