2023. május 1., hétfő

Francine Rivers-Egy anya reménye-Marta öröksége 1.

Egy fantasztikus családregényt olvashattam az egyik legrégebbi és legkedvesebb írónőmtől. Rég olvastam már ilyen magával ragadó történetet. A két részből álló kötet végig vezet minket egy család történetén, főleg az anya-lánya kapcsolatot illetően, több generáción keresztül.


Marta gyerekkora nem volt egyszerű zsarnok apja mellett. Egy svájci kisvárosban él és miután apja kivette az iskolából, hogy dolgozzon megfogadta, hogy addig nem nyugszik, míg a saját lábára nem áll. A nap amikor elmegy otthonról nagyon hamar eljön és először Franciaországot, majd Angliát végül Kanadát is bejárja. Nehezen megkeresett pénzét egy panzióba fekteti, ami nagyon régi álma volt már. Amikor az élete elkezd kellemes mederbe folyni, találkozik a német származású Niclassal és minden felfordul körülötte. Elhatározza, hogy gyermekeit és főleg a lányokat önálló és független személyekké formálja, hogy soha ne tudja őket elnyomi senki, ám néha a szeretet nem mindig ér célba és legidősebb lányával nem találják az utat egymáshoz....


Annyi érzelem és elgondolkodtató bölcsesség rejlik ebben a könyvben, hogy az olvasása egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Szívből ajánlom mindenkinek!

A következő rész címe: Egy lány álma

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése