2021. szeptember 12., vasárnap

Jozef Karika-A hasadék

Nagyon különleges a könyv, olyan értelemben, hogy igaz történet az alapja, de a szerző maga is leírja, hogy döntsön az olvasó.
Egy férfi kereste meg, egy hihetetlen sztorival, amit ő le is jegyzett, ellenőrizte az adatait és megírta a könyvet.

Jozef Karika egy nap kap egy e-mailt egy olvasójától. Semmi különös, rengeteg üzenetet kap nap, mint nap, mégis felkelti a figyelmét az írás. Ad egy esélyt neki, így találkozót beszélnek meg az illetővel, akit álnéven Igornak nevez. A férfi elkezdi a történetét, ami a Szlovákiában található, Tribecs-hegység-hez kötődik. Számtalan ember tűnt el ott rejtélyes körülmények között. Igor egy építkezésen dolgozik, amiről kiderül, hogy régen elmegyógyintézet volt és az ott található széfben különös dokumentumokra és hangfelvételre bukkan. A papírok egy ott élő beteg, Walter Fischer hátborzongató leletei. A férfi eltűnt a Tribecs-hegység-ben 1939 január végén, majd három hónap múlva bukkant fel tejes elmezavari állapotban, és a feljegyzések alapján soha nem nyerte vissza ép eszét. Nem tudják mi történ vele vagy hol járt azokban a hónapokban. Igor megpróbál utánajárni a dolgoknak, mígnem azon kapja magát, hogy ő és még pár ember elmegy túrázni a Tribecs-hegység-be...


Nem szeretnék spoilerezni, ezért ajánlom elolvasásra és döntse el mindenki, igaz-e, ami ott történik. Az tény, hogy meg lehet találni a könyvben említett esteket és helyszíneket, embereket a neten is, ettől csak még hátborzongatóbb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése