2021. november 7., vasárnap

Soren Sveistrup-A gesztenyeember

A skandináv krimik mindig jók és most sem kellet csalódnom. Az író számomra eddig ismeretlen volt, de fantasztikus, ahogy vezeti a történetet és ahogy szepen összeérnek a szálak. Végig fenntartotta az érdeklődésem és nem sikerült rájönnöm ki áll a gyilkosságok mögött, így a végégi izgalmas volt a történet.


1989-ben egy gesztenyetanyán brutális mészárlás történt. Az ott élő családot kegyetlenül meggyilkolták, a tettes ismeretlen maradt. Napjainkban a koppenhágai rendőrség egy fiatal anya holttestére bukkan. Megcsonkították az egyik kézfejét és a tetthelyen egy gesztenyeemberkét találtak. Az ügyet Thulin nyomozónő kapja meg, mellé pedig a Hágából hazaküldött Hess-t kapja. A páros fura felfedezést tesz. A gesztenyén egy olyan személy ujjlenyomatát találják, aki előző évben hunyt el. A tizenkét éves kislányt megerőszakolták, majd a testét feldarabolták. A tettest elfogták, aki beismerte a tettét, viszont nem emlékezett hova ásta el a maradványokat, így a test soha nem került elő.... A nyomozók véletlennek tudják be az egészet mindaddig, amíg elő nem kerül egy újabb holttest, ahol szintén találnak egy gesztenyeembert rajta a kislány ujjlenyomatával...


A Netflixen megnéztem az első részt és az is nagyon jónak ígérkezik. Remélem továbbra is hű marad a könyvhöz és nem lesznek benne durva változtatások. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése