2022. október 31., hétfő

Sarah J. Maas-Felperzselt királyság 1-2.-Üvegtrón 7.

Az Üvegtrón befejező része. Két kötetben olvashatjuk, hogy Aelin és a többiek hogyan védelmezik a hazájukat az utolsó nagy háborúban. Nem gondoltam volna, hogy felnőtt fejjel ennyire fog tetszeni egy ilyen témájú könyv, de nagyon a szívembe lopta magát az összes szereplő és öröm volt olvasni, mert a leírás olyan mesteri, hogy nincs más választásunk, teljesen magába szippant a történet. 

Az előző részekről:

https://olvasnielmeny.blogspot.com/2022/10/sarah-j-maas-hajnal-tornya-uvegtron-6.html


Maeve vaskoporsóba zárta Aelin-t, hogy ne tudja használni a mágiáját és kínzások közepette próbálja megtörni, hogy árulja el, hol vannak a rémkulcsok. Aelin próbálja tartani magát és bízik benne, hogy Rowan és a többiek szövetségeseket gyűjtenek, hogy fel tudják venni a harcot Erawan serege ellen. Aedion eközben erőn felül próbálja védeni Orynth várát Feketecsőrű Maonnal és a többi szövetségessel, de az ellenség újra és újra támad, egyre nagyobb erőkkel és meg vannak számlálva a napjaik...


Direkt nem olvastam el az előzmény könyvet, mert szerettem volna először ismerni a kerek egész történetet és így visszamenni Aelin életének azon szakaszához, amikor még orgyilkos volt, amikor még nem nyomta a vállát egy egész világ súlya, amikor még Celaena volt, amikor minden elkezdődött és így hiába köszöntem el fájó szívvel a szereplőktől, egy kicsit még visszamehetek ebbe a csodálatos világba!

Az előzményrész címe: Az orgyilkos pengéje és más történetek
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése