2019. január 16., szerda

Sarah Pinborough-Ha addig élek is

Ha James Bulger neve ismerős a számunkra akkor tudjuk miről fog szólni a történet. Ez a bűntény 1993-ban megrázta Angliát. Két tíz éves fiú meggyilkolt egy kétéves kisfiút...
A könyv hasonló történetet dolgoz fel és anyaként nagyon megrázó volt olvasni.

A történet hol belassul, hol felgyorsul, nekem ilyen szakaszos volt, de lehetett vele haladni. Lisa egyedül neveli lányát Avát és valami rettentő titkot rejteget a múltjából, amit a legközelebbi barátai előtt is rejtve marad. Amikor kipattan a titok, nem maradhatnak tovább és a lánya rejtélyes körülmények között eltűnik. Az első számú gyanúsított az elhagyott apa és maga az édesanya, de semmi sem az aminek látszik. Megkezdődik a nyomozás az eltűnt lány után, ám a rendőrök tévúton járnak, senki nem hisz a tébolyodott anyának, csak egyetlen barátnője Marilyn az, aki nem akarja elhinni ezt az egészet és segít Lisának megtalálni a lányát.

Fordulatos és ami pozitív benne, hogy nem kiszámítható, olyan fordulatokat vesz a történet, hogy leesik az állunk olvasás közben mégis a végére szerintem több hangsúlyt kellett volna fektetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése