2019. január 3., csütörtök

M.J. Arlidge-Ecc Pecc

Egy iszonyatosan jó bűnügyi krimivel kezdtem az évet a Helen Grace sorozat első könyvével. Hét része jelent meg eddig és ahogy utána olvastam, mindegyik könyv kedvező fogadtatásban részesült.

A történet központi szereplője Helen Grace felügyelő, aki, mint később megtudjuk, brutális múlttal rendelkezik. Ő próbálja elkapni azt a sorozatgyilkost, aki az áldozatait kettesével rabolja el és elzárja őket a külvilág elől. Éheznek, fáznak napokig és egy pisztoly hever mellettük, amiben csak egy töltény van. A választás iszonyú, az marad életben és szabadulhat ki a fogságból, aki lelövi a másikat. Helen gőzerővel kutat a gyilkos után és közben furcsa kapcsolatot fedez fel az áldozatok között. Valahogy mindegyik kapcsolódik hozzá...

Végig feszültségben tartott a történet,  viszont a végétől sokkal többet váram volna. Hirtelen lett vége és nekem kicsit olyan mintha befejezetlen is lett volna, egy pár szálat el kellett volna még varrni , így egy kicsit hiányérzetem maradt, bár talán a folytatásban mindenre fény derülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése