2018. december 31., hétfő

Kate Morton-A tóparti ház

Az év utolsó könyve amit elolvastam, néhol nagyon jó volt, néhol pedig lelassult és túl részletes volt. Legalábbis nekem. Maga a történet nagyon jó és több megoldást is felkínál a könyv, mégis nekem túl egyértelmű volt a vége és túl sok volt a véletlen egybeesés.

Két szálon fut a cselekmény.
1933-ban Cornwallban járunk, ahol egy gyönyörű tóparti házban éli mindennapjait az Edevane család. Készülnek a Szent Iván éji estélyre, ám sajnos a parti tragédiába fullad. A család legkisebb gyermeke, Theo eltűnik. A nyomozás nem vezet eredményre és az ügy megoldatlan marad.
2003-ban Sadie Sparrow nyomozó Cornwallban tölti kényszer-szabadságát nagyapjánál és egyik futása alkalmával fedezi fel az elhagyatott, gyönyörű házat. Felkelti a kíváncsiságát és kiderül, hogy az ott történt tragédia még mindig felderítetlen. Elhatározza, hogy ő is megpróbálja kinyomozni, mi történhetett a kisfiúval hetven évvel ezelőtt. Nyomozása során egyre furcsább titkokra talál és talán nem is az történt, amit sokan feltételeznek.
Mi van ha a kisfiút nem elrabolták, hanem meggyilkolták vagy ami még lehetetlenebb, mi van ha még mindig életben van?

Kicsit nehezen követhető és részletes, de összességében kellemes kikapcsolódást nyújt a rejtélyek és titkok szerelmeseinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése