2018. december 16., vasárnap

Raphaelle Giordano-A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Egy jó kis önfejlesztő könyv regény formájában. Merőben más, mint a többi hasonló olvasmány s ezért is tetszett annyira. Nem erőszakolja ránk a tanait, hanem finoman mozgatja a szereplőjét és mi, ha akarjuk levonhatjuk a saját életünkre vonatkozóan a tanulságot.

A történet fő szereplője Camille, akinek látszólag mindene megvan, ami egy boldog élethez kell, mégis belesüppedt a hétköznapi rutinszerű állapotba. Egy kiüresedett örömtelen életet él és nem tudja merre lehet ebből a kiút. Egy véletlen esemény folytán találkozik Claude-dal, aki egy úgynevezett rutinológus és megoldást kínál Camille problémájára. Mindössze annyit kell tennie, hogy követi az ő feladatait és tanácsait.  A nő teljes odaadással beleveti magát a kalandba és maga is meglepődik, micsoda változások indulnak el az életében és saját magában is.

Külön kiemelném még pozitívumként, hogy a könyv végén megtalálhatjuk Camille terápiája során alkalmazott kezelések leírását és annak magyarázatát. A mai rohanó világban nagyon hasznosnak találom ezt az olvasmányt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése