2019. február 23., szombat

Sarah Waters-A szobalány

Magam sem tudom mit vártam, ettől a könyvtől, de amit kaptam az valami elképesztő. Teljesen magába szippantott és annyira elbűvölt, hogy alig tudtam elszakadni tőle. Olyan fordulatokkal és csavarral, amit elképedve olvastam, pedig nehéz újat mutatni, de ennek a könyvnek sikerült.

A történet a viktoriánus Angliában játszódik, annak minden sötét hangulatával, tolvajokkal, csalókkal, de ez a hangulat valahogy mégis magával ragad bennünket.
Az első részt Sue Trinder szemszögéből látjuk. Ő egy árva lány, akit Mrs. Sucksby nevelt fel London egyik nyomornegyedében. Egy napon az egyik szélhámos, Gentleman beállít egy szokatlan tervvel. Talált egy fiatal úri hölgyet, aki a nagybátya vidéken elzárva tart a világ elöl. Ha a lányt, akit Maudnak hívnak sikerül megszöktetni és elcsábítani, hatalmas vagyon üti a markát. Miután megszerzi a pénzt, a hölgyet bolondokházába dugja. Arra kéri Suet, legyen a szobalánya Maudnak és segítsen a terve megvalósításában és akkor jelentős összeget kap a vagyonból. A lány nem habozik, hiszen szeretné meghálálni nevelőanyja kedvességét és azt hogy felnevelte, ezért belevág az összeesküvésbe. Nem is gondolja még ekkor mi is vár rá a sötét Briar-ban.
A második részben Maud szemszögéből látjuk a történetet és innen lesz igazán izgalmas a történet...

Ebben a könyvben senki nem az aminek látszik és lehetetlen kitalálni mi lesz a következő lépés. Teljes feszültségben tart végig és képtelenek vagyunk rájönni, hogy mi lesz a következő fordulat. Film is készült belőle, amiről azt olvastam, hogy van olyan jó mint a könyv és ez igen ritka. Mindenképp meg fogom nézni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése