2019. július 19., péntek

Hyeonsed Lee-A lány hét névvel

Nagyon érdekes volt ennek az észak-koreai lánynak a története. Hihetetlen és felháborító, hogy milyen dolgok mennek ott mind a mai napig. Nagyon bátor lány, akitől nagyon sokat tanulhatunk. Mindenképp érdemes elolvasni a történetét.

Gyermekkorát Észak-Koreában töltötte, majd tizenhét évesen elszökött Kínába. Nem tervezte, hogy pár napnál többet marad, de úgy alakult, hogy többé már nem mehetett vissza, mert ha elkapják, súlyos börtön várt volna rá, vagy még rosszabb. Így elkezdte életét egy idegen országban és kultúrában és lassan felnyílt a szeme. Rengeteg akadályon küzdötte át magát és megállt a saját lábán, de nagyon hiányzott neki a családja, akiket hátrahagyott, az édesanyja és az öccse. Közben sikerült eljutnia Dél-Koreába és ott menedékjogot kapott és végre hivatalos papírokat. Tizenkét év után elhatározza, hogy kockára teszi nehezen kivívott biztonságát és elhozza a családját is.

Bepillanthatunk a világ legelzártabb rendszerébe és sajnos úgy tűnik, hogy az ott élő embereknek még csak fogalmuk sincs arról, milyen körülmények között élnek és hogy milyen valójában az igazi világ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése