2018. szeptember 27., csütörtök

Jennie Melamed-Lányok csöndje

Teljes döbbenet. Nagyon kemény olvasmány, kizárólag csak felnőtt olvasók számára ajánlom!

Olyan megdöbbentő világgal ismerkedünk meg a könyvben, hogy alig tudjuk megemészteni.
A történet egy elzárt szigeten játszódik. Felejtsük el azokat a szabályokat, amiket mi ismerünk, mert ebben az elzárt közösségben teljesen más törvények uralkodnak. Olyan ez, mint egy szekta. Kiépítettek maguknak egy mini társadalmat és a gyerekek fejét hazugságokkal tömik tele a világról. Ők azt hiszik, hogy az az elzárt sziget ahol élnek, élte túl a háborúkat, járványokat, pusztítást.
Az óföld, ők így hívják, az rossz és élhetetlen. Ilyen hazugságokkal tömik tele a gyerekek fejét a felnőttek. Sajnos, nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy teljesen természetes, hogy a még nem menstruáló lányokat az apjuk teljes joggal használhatják....,igen úgy.
Ha már elkezdenek vérezni, akkor férjhez adják őket és maximum két egészséges gyermeket kell szülniük. Ezek a lányok, miután teherbe esnek, azon imádkoznak, hogy fiút szüljenek, hogy a lányuknak ne kelljen keresztülmenniük azon, amiken egykor nekik. És ha már teljesítették a két gyermeket és felnevelték és azoknak is gyermekük született, akkor már ezeknek az időseknek meg kell innia egy italt, hogy meghaljanak, hiszen már a társadalom terhére vannak.

Így megy ez régóta, mígnem egy serdülő lány Janey Solomon azt nem mondja, hogy nem. Felkelést szervez a többi lánnyal, hogy valami változzon a szigeten...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése