2018. szeptember 15., szombat

Sarah Pinborough-13 perc

Egészen magával ragadó pszichológiai thriller. Azt hinné az ember, hogy a könyv felénél már képben van, hogy mi is fog történni, de az utolsó fejezetig tartogat fordulatokat. Az író előző könyve a Ne higgy a szemének! is remek volt és ez sem okozott csalódást, bár teljesen más.
Hiába van tele fordulatokkal mégsem bonyolult követni és könnyen lehet vele haladni. Bevallom, ha Stephen King ír a borítóra ajánlót, az már felkelti a figyelmem, mert imádom, de valóban jó kis thriller ez.
A története mondhatni átlagos, mégis bravúrosan kihozott belőle mindent. Tipikus középiskola, ahol vannak szuper menők és szuper lúzerek. Az utóbbiak táborát erősíti Rebecca, aki egykor a menő Natasha barátnője volt. Nem beszélnek már egymással évek óta mindaddig amíg a lányt meg nem találják egy jeges folyóban, ahol  13 percig halott volt. Természetesen Rebeca is a kórházba siet, hogy egykori barátnője hogyléte felől érdeklődjön. Újra bekerül a körbe és miután Natasha nem emlékszik semmire, ketten próbálják meg kideríteni, mi történhetett.

Nem tudjuk kinek adjunk igazat,Pinborough játszik velünk, összezavar minket, ahogy a szereplőit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése