2018. november 3., szombat

Nicholas Sparks-A leghosszabb út

Egy fantasztikus könyv a szeretet tisztaságáról. Nagyon megható és elgondolkodtató. Egyszerű, követhető szövege van és egy délután vagy egy este alatt ki lehet olvasni.

A történet két középiskolás fiatalról szól, hogyan esnek szerelembe egymással, ám sajnos az élet közbeszól. Kiderül, hogy a lánynak gyógyíthatatlan betegsége van. 1958-ban játszódik a történet, az akkor tizenhét éves Landon Carter igazi rossz fiú. Nagyszájú, menő és olyan dolgokat tesz, ami nem illendő. Jamie Sullivan mindezek ellentéte. A helyi lelkész lánya, igazi bibliaolvasó, önzetlen és mindenkinek segít, akinek csak tud. A két fiatal egy iskolai rendezvényen partnerek lesznek és ők maguk is meglepődnek, hogy egymásba szeretnek. A fiú nem tud a lány betegségéről és fokozatosan bontakozik ki előttünk, milyen tiszta szerelem is alakul ki közöttük. Miután megtudja az igazságot egy világ omlik benne össze...

A filmet már láttam régebben is és már akkor is magával ragadott. Ritkán fordul elő velem, hogy előbb látom a filmet, de hű maradt a könyvhöz és igazán visszaadta azt a világot, amit Nicholas Sparks elénk tárt. Szívesen írnám, hogy könnyed olvasmány, de a könyv annak ellenére, hogy rövid, olyan témát boncolgat, ami mélyen elgondolkodtatja az olvasót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése