2018. november 28., szerda

V. C. Andrews-Árnyak kertje

A Dollanganger sorozat ötödik vagyis befejező része. Ez is volt olyan jó, mint az első, bár nekem a nagyiról teljesen más kép élt, mint ahogy ebben a könyvben megismerjük.  Ugye az első részben a nagymama rideg, szürke és ráadásul bántja is a kicsi ikreket. Ezzel szemben ebben a részben az ő történetét olvashatjuk és egy teljesen más személyiséget ábrázol benne az írónő. Nekem egy kicsit ez zavaró volt, bár lehet ez csak a folyamat, hogy hogyan is vált olyan szörnyeteggé. Mindenesetre én másra számítottam.

Az első részről:
https://olvasnielmeny.blogspot.com/2018/11/vcandrews-viragok-padlason.html

A második részről:
https://olvasnielmeny.blogspot.com/2018/11/vcandrews-viragszirmok-szelben.html

A harmadik részről:
https://olvasnielmeny.blogspot.com/2018/11/v-c-andrews-ha-szur-tovis.html

A negyedik részről:
https://olvasnielmeny.blogspot.com/2018/11/vc-andrews-tegnap-magvai.html

Tehát ebben a részben megismerjük a nagymama Olívia történetét is. Láthatjuk, hogy ő milyen szenvedéseken ment keresztül Foxworth Hallban Malcolm oldalán. Fiatal feleségként milyen megaláztatások során kell keresztül mennie, ám a két fia szeretete segít neki ezekkel a gondokkal megbékélni. Bele is törődött a sorsába ám az apósa és fiatal felesége Alicia felbukkanása mindent megváltoztat. Ezek után indul el az a tragédia sorozat, ami majd Christofer és Caty szőrnyű történetéhez és szenvedéseihez vezet.

Nekem ez a sorozat a szívem csücske lett. Nagyon megható a tragédia, ami nem mellesleg, ahogy az első részben irt bejegyzésben is említettem, igaz történet ihlette. Gyönyörű ábrázolásait láthatjuk a szerelemnek, a megbocsátásnak és olyan megindultan szép és tragikus ez a történet, hogy nem győzőnk a papírzsepik után nyúlni. Számomra élmény volt olvasni minden részét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése