2019. május 2., csütörtök

Kathleen Grissom-Tölgyfa a dombtetőn

A 18-19. században, amikor még az ültetvényeken rabszolgák dolgoztak, játszódik a történet. Szeretetről, családról, hűségről és arról szól a könyv, hogy bár különbözőek vagyunk mégis van ami összeköt minket, legyen bármilyen színű a bőrünk, az igaz tiszta szeretet.

Igazán megható történet egy kislányról, aki hét éves korában kerül Írországból egy virginiai dohányültetvényre. Szülei meghaltak a hajóút során, így a kapitány magával hozta a saját birtokára és ott a feketék nevelték fel. Úgy szerették a kislányt, mintha a sajátjuk lenne. Laviniában mély ragaszkodás alakul ki a családja iránt, ám amikor kezd felnőni kiemelik az addigi közegéből és elküldik tanulni. Az úri világban is megállja a helyét és igazi finom hölgy lesz belőle, de hiányzik neki a szeretett családja. Amikor esélyt kap a visszatérésre, még nem látja előre ennek milyen következményei lesznek...

Az elején szkeptikus voltam, de ahogy haladt a történet, úgy ragadott magával szerencsétlen gyermek sorsa. Senkije sem maradt és a rabszolgák nyitott szívvel fogadták be maguk közé. Az elfogadás és a feltétel nélküli szeretet a regény fő mondanivalója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése