2018. október 21., vasárnap

Pfliegel Dóra-Feleséged története

Egy házasság egy való élet története. Hogyan alakul ki a kezdeti nagy szerelemből és házasságból a válás. Hogyan jut el idáig egy pár? Mik azok a buktatók, amin el lehet hasalni? Hogyan lehetett volna változtatni vagy megmentetni?

A történet fő szereplője Dédé. Ő meséli el, az ő szemszögéből látjuk, hogyan alakul a házassága bukássá. A férje, Máté egyetemi tanár és a szerelmük az elején mesébe illő.Odavannak egymásért és hamarosan össze is házasodnak, majd jönnek a gyerekek és azután a szürke hétköznapok...Bemutatja, hogyan alakult át a szerelmük a gyerekek születése után és hamarosan felbukkan az a bizonyos harmadik is. Mit lehet tenni? Jött valami izgalmas és új, Dédé pedig enged a csábításnak. Rájön, hogy már nem szeretne a házasságában boldogtalan lenni.

Érdekes, hogy mégsem egy tragédiaként érzékeljük a házasság felbomlását, mert Dédé újra boldog. A szövege nagyon vicces volt és valóban az élet írta, bár szerintem lehetett volna ennek a történetnek másik happy endje is. Megpróbálhatták volna megbeszélni és nem egyből kilépni. Mindenesetre tanulságos, felnyitja a szemünket, mik azok a hibák, amiket érdemes felismernünk, akár magunkban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése