2018. október 26., péntek

Karin Slaughter-Apja lánya

Már az elején gyorsan belecsöppenünk egy véres jelenetbe, majd nem sokkal később követi egy második is. Ezután egy kicsit lelassul a sztori, de egyébként nagyon jó. Csavaros, fordulatokkal teli, igényesen megírt regény.  Talán annyi negatívumot tudnék írni, hogy sokszor van ismétlés a könyvben. Nekem ez néha zavaró volt, de egyébként lehet vele haladni.

A történet úgy indul, hogy egy család házába két fegyveres betör és az apát keresik, aki ügyvéd. Ő nincs otthon, a feleség és a két tizenéves kislány viszont igen. A nőt egyből lelövik, a lányokat fegyverrel kényszerítik az erdőbe, de az egyik kislánynak sikerül elszaladnia. Azután ugrunk huszonnyolc évet és egy iskolai lövöldözésbe botlunk, és a fő szemtanú, aki ott volt a lövöldözés alatt véletlen az a lány lesz, akinek sikerült elfutnia. Vajon hogyan kapcsolódik össze a régi eset az újjal. Mik azok a titkok, amik arra várnak, hogy valaki végre a felszínre hozza. Mi történt a másik lánnyal?

Nagyon izgalmas regény, hiába volt benne pár rész ahol lelassult. Igazán életszerű és hiteles. Igazi vérfagyasztó bűnügyi regény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése