2018. október 22., hétfő

Fiona Barton-A gyermek

Őszintén szólva nagyon vártam ezt a könyvet, mert az író nő előző regénye Az özvegy nagyon tetszett. Sajnos engem ez most annyira nem varázsolt el. Nagyon lassan indul be a sztori és a végén igaz, hogy van csattanó, de mégsem taglózott le teljesen. Valahol a könyv közepén kezdett el izgalmasabb lenni a dolog, de még így is nagyon vontatott volt. Összességében elolvasható, de felejthető könyv.

A történetet több ember nézőpontjából látjuk. A fő szál Kate Waters riporternőnél van. London egy elhagyatott részén régi házakat bontanak le és egy csecsemő csontvázaira bukkannak. Kié a gyermek? Ki ásta el? Vajon gyilkosság történt? Kate ezeknek a kérdéseknek megy utána és útközben olyan dolgok kerülnek a felszínre, amit egyes emberek mélyen el akartak titkolni. Közel negyven évig sikerült is, de Kate elszántan göngyölíti fel az egyre bonyolultabbá váló történetet.

Egyre vártam és vártam mikor lesz már végre benne valami kis izgalom, de ami volt, az is inkább egy közepes szintet ütött meg. Szerkezetileg tökéletesen van összerakva. Aki szereti a lassan beinduló sztorikat, azoknak melegen ajánlom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése